Muzej vučedolske kulture i ove godine sudjeluje u Edukativnoj muzejskoj akciji koja će se održavati od 30. travnja do 30. lipnja 2021. godine. Ovogodišnja tema 26. po redu Akcije je IZ/VAN/RED/NO, u sklopu koje će Muzej kroz temu „Izvanredan Muzej u izvanrednim okolnostima“ svim našim dragim izvanrednim posjetiteljima pružiti priliku da saznaju izvanredna dostignuća stanovnika Vučedola, kao i kako su se novonastale izvanredne okolnosti odrazile na rad našeg izvanrednog Muzeja.
Kako se Međunarodni dan muzeja poklapa s održavanjem 26. Edukativne muzejske akcije, Muzej će obilježiti zajedno ova dva važna muzejska događaja. Posjetitelji će dobiti uvid u rad Muzeja, u vrijednost baštine koju istražuje, čuva i prezentira, kao i u optimističnu budućnost Muzeja koja se realizira kroz projekt Arheološki park Vučedol. Na ovaj način naučiti ćemo ponešto novo i izvanredno.
Na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2021. godine, Muzej vučedolske kulture će u suradnji s udrugom „PLANTAŽA“ iz Osijeka organizirati radionicu izrade personaliziranih bedževa, magneta, torba i drugih suvenira, a osim radionice, posjetitelji će moći besplatno pogledati stalni postav Muzeja i gostujuću izložbu „Čovjek i more“.
Muzejski voditelj marketinga Darko Bilandžić prezentirati će posjetiteljima koje smo sve virtualne sadržaje morali kreirati kako bi se uspio održati kontakt sa publikom u ovim izvanrednim okolnostima koje su se uvelike odrazile na rad našeg Muzeja.
Knjižica 26. EMA-e može se kupiti u 65 različitih muzeja i ustanova u Hrvatskoj koje su uključene u Akciju po simboličnoj cijeni od 10 kuna, a omogućava besplatan ulaz u muzeje navedene u knjižici.
Redovito pratite naše mrežne i društvene stranice gdje ćemo vas redovito izvještavati o aktivnostima koje ćemo provoditi.