Dragi posjetitelji i prijatelji Muzeja vučedolske kulture, unatoč trenutnoj epidemiološkoj situaciji zbog koje se naše aktivnosti i događanja tijekom 2020. godine provode u manjem opsegu, ipak se možemo pohvaliti iznimno aktivnom listopadu.
U sklopu projekta „ArhKonTur – Arheološki konceptualno turističko vođenje za mlade i seniore“, dana 5. i 6. listopada,  u organizaciji UNPAHa i Libertas međunarodnog sveučilišta održana je terenska nastava za polaznike koji su svoje obrazovanje usmjerili ka arheološkom turističkom vođenju. Prvi dan terenske nastave održana su predavanja Marine Sekulić, Direktorice TZ Vukovar, Mirele Hutinec, ravnateljice Muzeja vučedolske kulture i dr. sc. Mirne Šuljug, kustosice Muzeja vučedolske kulture. Drugi su dan polaznici sudjelovali u arheološkoj radionici te su obišli stalni muzejski postav i arheološki lokalitet kroz koje su ih vodile ravnateljica Mirela Hutinec i kustosice Mirna Šuljug i Petra Nikolić.
Muzej je sudjelovao i u online događaju , u organizaciji Deska Kreativne Europe – potprogram Kultura i Nacionalna kontakt točka programa Europa za građane 2014 -2020, prilikom kojega je ravnateljica Mirela Hutinec putem platforme MS Teams održala prezentaciju Muzeja vučedolske kulture kao uspješnog projekta koji je podloga za razvoj kreativnih sadržaja.
Muzej je sudjelovao i u akciji „Tjedan odmora vrijedan“ koja se održala 16.-25. listopada, a u ovom razdoblju Muzej je omogućio 50% popusta na ulaznice svojim individualnim posjetiteljima.
I ove je godine Muzej vučedolske kulture imao priliku sudjelovati u „Kreativnoj riznici“ koja se održala online 21.-24. listopada, a čiji su organizatori Ekonomski fakultet u Osijeku i Andizet – Institut za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji. Muzej se predstavio kratkim filmom čiji su izvođači naši muzealci Mirela Hutinec, ravnateljica, Darko Bilandžić, voditelj marketinga i Mirna Šuljug, kustosica.
Naš prof. dr. sc. Aleksandar Durman dobitnik je nagrade Vodik na gala svečanosti Kreativne riznice održane na Ekonomskom fakultetu u Osijeku dana 23. listopada 2020. za najboljeg prošlogodišnjeg izlagača.
Dragi prijatelji, pratite i dalje naš rad, a ukoliko zbog trenutne situacije niste u mogućnosti posjetiti nas uživo, za Vas smo priredili virtualnu i besplatnu 😉 šetnju našim stalnim postavom https://vucedol.hr/360/
 
„ArhKonTur – Arheološki konceptualno turističko vođenje za mlade i seniore“

„Kreativni građani u projektnima kulturne baštine/Creative Citizens in Cultural Heritage Projects“

“Tjedan odmora vrijedan”

“Kreativna riznica”

 
Virtualni obilazak – https://vucedol.hr/360/