Božićni humanitarni koncert HPD-a Lipa iz Osijeka u Muzeju vučedolske kulture!
Svi ljubitelje kulture, osobito kvalitetnog zborskog pjevanja i muzejsko-galerijskih događanja su 17.12.2016. u 17:00 sati kao veliko finale godine u kojoj slavi veliku 140. obljetnicu svojeg postojanja Hrvatsko pjevačko društvo Lipa iz Osijeka uživali u prvom koncertu u Muzeju vučedolske kulture.
Ovim se koncertom HPD „Lipa“, nakon prošlogodišnjeg uspješnog Božićnog koncerta „Vukovaru na dar“, održanog u Hrvatskom domu Vukovar, ponovno vratila pred svoju vjernu publiku iz Vukovarsko-srijemske županije.
Iznimno nam je drago što su su se “Lipaši” odazvali našem pozivu te da je tako višestruko nagrađivani pjevački zbor nastupio u višestruko nagrađivanoj muzejskoj ustanovi, a posebna nam je čast što će ovo upravo bio prvi koncert u povijesti Muzeja vučedolske kulture.
Valja naglasiti i da je koncert bio humanitarnog karaktera. Ulaz je bio slobodan, ali svi posjetitelji bili su pozvani da daju svoj dobrovoljni novčani prilog za obnovu jednog od simbola „grada-heroja“ – vukovarskog Vodotornja.

Božićni koncert, pa tako i ovaj u Vučedolu, dolaze Lipi kao „kruna“ još jedne iznimno uspješne godine. Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji ovoga koncerta koji za „Lipu“ i Muzej vučedolske kulture ima poseban značaj.
Izjava Mirela Hutinec – ravnateljica Muzeja vučedolske kulture 
Izjava Tomislav Levak – dopredsjednik HPD Lipa iz Osijeka
lipa-14 lipa-1 lipa-2 lipa-3 lipa-4 lipa-5 lipa-6 lipa-7 lipa-8 lipa-9 lipa-10 lipa-11 lipa-12 lipa-13  lipa-15 lipa-16 lipa-17 lipa-18 lipa-19 lipa-20 lipa-21 lipa-22 lipa-23  lipa-25lipa-26 lipa-24