PROGRAM MUZEJA VUČEDOLSKE KULTURE
Dana 16. lipnja, 2020.g.
Dane arheologije otvorili smo s najmlađim posjetiteljima već 16. lipnja.
Organizirali smo besplatno vodstvo i radionicu „Mali arheolozi“ za djecu nižih razreda osnovne škole od 16 – 17 i 30 sati. Radionicu je vodila Mirna Levaković Lombarović, mag. museol., kustos pedagog.
U radionici su djeca dobila mogućnost istraživanja na dječjoj arheološkoj sondi, a potom su nađene predmete dalje obrađivati poput pravih arheologa.
[envira-gallery id="4642"]
Video

 
Dana 19. 20. te 21. lipnja, 2020.g.
U želji da Muzej približimo zajednici organizirali smo besplatno vodstvo uz naplatu ulaznica za pojedinačne posjetitelje uz najavu u 11 i 16 sati.
Posjetitelje je vodio Siniša Đurić, muzejski vodič.
Uz besplatno vodstvo u subotu, 21. lipnja, 2020.g organizirali smo i prezentacijsku radionicu „Jeste pronašli ćup sa zlatom?“ koju su vodile dr.sc. Mirna Šuljug i Petra Nikolić, mag. archeol., kustosice. Posjetitelji su se upoznali s tipovima nalaza kakve najčešće susreću prilikom istraživanja na Arheološkom lokalitetu Vučedol i na koji se način nalazi obrađuju (pranje, signiranje, restauracija, crtanje, fotografiranje, uvođenje u muzejske zbirke, prezentacija, pohrana i objava nalaza). Cilj radionice je uputiti širu javnost na važnost i najmanjeg „na oko ne bitnog“ nalaza koji nam donosi čitavu priču koja čini segment stalnog muzejskog postava.
Radionica se održala ispred radionice starih zanata
[envira-gallery id="4663"]
Za sve koji nam se nisu mogli pridružiti tokom prošlog vikenda i aktivnostima vezanim za Europske dane arheologije mogli su virtualno prošetati kroz muzej putem našeg video zapisa snimljenog u 360°.
 

 
Hvala svim našim posjetiteljima koji su s nama sudjelovali u obilježavanju ovogodišnjih Europskih dana arheologije!