Dana 23. studenog 2018. u Muzeju vučedolske kulture održana je godišnja Skupština Muzejske udruge istočne Hrvatske (MUIH). Na početku okupljanja, članovi su izmijenili publikacije nakon čega je skup pozdravila predsjednica udruge i ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić. Kustosica Muzeja vučedolske kulture Mirna Šuljug nazočnima je predstavila nedavno otvorenu izložbu “Bez alata nema zanata”,a ravnateljica Muzeja Mirela Hutinec kolegama muzealcima i uvaženim gostima prezentirala je strateški projekt Vlade HR Arheološki park Vučedol koji kreće s provedbom, a za koji je osigurano gotovo sto milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nakon razgledavanja izložbe i prezentacije Projekta načinjena je i zajednička fotografija na šetnici Muzeja, a skup se preselio u prostore vinogradarske kuće “Goldschmidt” gdje je započela Godišnja skupština.
Skup je pozdravila predsjednica Muzejske udruge, gospođa Ružica Marić, nakon čega je gospođa Lidija Nikočević, hrvatska predstavnica u Forumu slavenskih kultura i evaluatorica najboljih projekata slavenskih muzeja za nagradu Živa, predstavila rad Foruma, nagrađene hrvatske muzeje u okviru nagrade Živa te upoznala muzealce naše Udruge s mogućnostima i procedurama prijave za tu nagradu. Ispred Ministarstva kulture RH skup je pozdravio gospodin Hrvoje Manenica, pomoćnik ministrice kulture RH, koji je u svome govoru naglasio važnost djelovanja muzeja istočne Hrvatske na svim poljima i dao podršku muzejima u njihovom radu te pohvalio rad Udruge.
Ispred deska Kreativne Europe Ministarstva kulture RH skup je pozdravila gospođa Anera Štopfer, voditeljica Službe koja je muzealce upoznala s mogućnostima djelovanja na projektima kroz program Kreativne Europe koje podupire Ministarstvo kulture, naglašivši kako Muzej vučedolske kulture uspješno provodi projekt Jurney to the Beginnings u suradnji s kolegama iz Mađarske, Srbije i Rumunjske.
U sklopu Skupštine prezentiran je novi broj “Glasnika slavonskih muzeja” urednice Janje Juzbašić dok je promociju knjige “Slavonski zlatovez” prezentirala Zdenka Predrijevac, pročelnica Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Vukovaru. Kolegica Martina Kelava iz Muzeja Cvelferije predstavila je rad muzeja na polju pedagogije s naglaskom na muzejskim publikacijama za djecu. Predsjednica Udruge predstavila je izgled novih iskaznica MUIH-a.
Članovi Udruge prihvatili su prijedlog kolegice Danijele Ljubičić Mitrović da se sljedeća Skupština Udruge održi u Muzeju Brodskog Posavlja u Slavonskom Brodu.
Nakon završetka Skupštine nastavljeno je druženje uz prigodan program i zajednički ručak nakon čega su članovi imali prigodu ponovno posjetiti stalni muzejski postav Muzeja vučedolske kulture.
MUIH okuplja 21 muzej s područja Istočne Hrvatske te broji 150 muzealaca.