Muzej vučedolske kulture nedugo nakon jubilarnog 100 000 posjetitelja posjetila je i ministirca kulture Nina Obuljen – Koržinek.
U svom radnom posjetu Vukovaru ministrica kulture je posjetila je i Državni arhiv u Vukovaru, Gradsku knjižnicu Vukovar, a nazočit će i svečanom otvaranju stalne postave Zbirke Bauer u Gradskom muzeju Vukovar.
Ministricu je dočekala ravnateljicam Mirela Hutinec s zaposlenicima Muzeja vučedolske kulture. Nakon obilaska stalnog postava s ravnateljicom Mirelom Hutinec i kustosicom Mirnom Crnković kao i gradonačelnikom Ivanom Penavom i pročelnicom za kulturu i turizam Marinom Sekulić ministrica je darovana prigodnim darom s muzejskim motivima te se upisala u knjigu dojmova:
„Iskreno čestitam svima koji su sudjelovali u nastajanju ovog predivnog muzeja. Generacije istraživača unijele su svoje znanje , upornost i radoznalost u istraživanje Vučedolske kulture, a današnje generacije – muzealci, arheolozi, arhitekti, dizajneri postava i svi ostali suradnici osmislili su i realizirali ovaj jedinstveni muzej.“
Nina Obuljen Koržinek
Ministrica kulture RH
 
Izjavu ministrice pogledajte na kraju.
 
Fotografije : Miroslav Šlafhauser
Video: Muzej vučedolske kulture
 
MinistricaKultureNaVucedolu (1) MinistricaKultureNaVucedolu (2) MinistricaKultureNaVucedolu (3) MinistricaKultureNaVucedolu (4) MinistricaKultureNaVucedolu (5) MinistricaKultureNaVucedolu (6) MinistricaKultureNaVucedolu (7) MinistricaKultureNaVucedolu (8) MinistricaKultureNaVucedolu (9) MinistricaKultureNaVucedolu (10) MinistricaKultureNaVucedolu (11) MinistricaKultureNaVucedolu (12) MinistricaKultureNaVucedolu (13) MinistricaKultureNaVucedolu (14) MinistricaKultureNaVucedolu (15) MinistricaKultureNaVucedolu (16) MinistricaKultureNaVucedolu (17)
MinistricaKultureNaVucedolu (18)
Izjava ministrice kulture nakon posjeta