U sklopu muzejskog ciklusa Muzeja-Museo Lapidarium „Upoznajmo hrvatske muzeje“, dana 24. i 25. studenog 2017. Muzej vučedolske kulture predstavio se predavanjem ravnateljice Mirele Hutinec na temu „Pogled u prošlost – pogled u budućnost“. Predavanje je obuhvaćalo prezentaciju koncepcije zgrade Muzeja i stalnog postava, multimedijalna rješenja te muzejsku kulturnu i turističku ponudu. Pomoću VR naočala posjetitelji su na suvremen način mogli na kratko posjetiti pet prostorija Muzeja i istraživanja arheološkog lokaliteta Vučedol.
U tri termina održane su i pedagoške radionice za djecu predškolske i učenike osnovnoškolske dobi na temu izrade tkanja, vučedolske kuće, izrade vučedolskih tetovaža i zvjezdane prošlosti na vučedolskim terinama. U radionicama su sudjelovali ravnateljica Mirela Hutinec, dipl. arheolog, kustosice dr. sc. Mirna Šuljug i Dora Šimić, mag. archeol. i muzejski tehničar Ivan Pavešković Burazer.
Na pozivu i gostoprimstvu zahvaljujemo našim kolegama iz Muzej-Museo Lapidarium ravnateljici dr. sc. Jerici Ziherl, muzejskom tehničaru Ivanu Blaškoviću i stručnoj suradnici za odnose s javnošću Dini Kamber, mag. cult.