Blog

Obilježavanje europskih dana arheologije (16. – 18. lipnja)

I u 2023. godini Muzej vučedolske kulture sudjelovao je u obilježavanju Europskih dana arheologije. Već tradicionalno, glavni koordinator manifestacije za Hrvatsku je Arheološki muzej u Zagrebu, a glavni organizatori ove manifestacije su Ministarstvo kulture Republike Francuske (Ministère de la culture) i Inrap (Institut national de recherches archéologiques préventives) uz niz partnerskih institucija. Cilj manifestacije jest popularizacija znanosti, tj. približavanje arheologije široj javnosti.

Kroz tri dana obilježavanja ove manifestacije Muzej je pripremio radionice („Graditeljske tehnike vučedolaca“ i „Mali arheolozi“), predavanje („Graditeljske tehnike vučedolaca“) te besplatno stručno vodstvo kroz stalni muzejski postav i razgledanje gostujuće izložbe „Priroda i tehnika“.

Ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima na sudjelovanju i pozivamo vas da pratite naše stranice za najave novih radionica tijekom ljeta. 

Muzej vučedolske kulture

Arheološki lokalitet Vučedol jedan je od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi i eponimni lokalitet jedne kulturne pojave koja je u vrijeme eneolitika, u trećem tisućljeću prije Krista, zauzimala prostor današnjih 13 europskih zemalja.

Radno vrijeme:
Utorak / Nedjelja
10:00 – 18: 00 h

Instagram

Pratite nas

Skip to content