Blog

Europski dani arheologije

Povodom obilježavanja Europskih dana arheologije, Muzej vučedolske kulture poziva sve ljubitelje kulture i glazbe na jazz koncert Vedrana Ružića – Vedran Ružić trio – koji će se održati na Vučedolu u petak, 14. lipnja 2024. s početkom u 17:30h. Nakon dugog i vrućeg radnog tjedna opustite se i „napunite baterije“ uz dobru glazbu, pivo i druženje u vučedolskom kulturnom krajoliku uz Dunav.
U subotu, 15. lipnja 2024., od 10:00h – 13:00h, vučedolski muzealci pripremili su bogati program za djecu i mlade, mame i tate, bake i djedove te Vas sve pozivaju na druženje uz kavu i arheološke rasprave i radionice. Saznajte što arheolozi i muzealci sve rade i pokušajte odgonetnuti čemu su služili nepoznati vučedolski predmeti, a za to vrijeme Vaši mališani sudjelovat će u kreativnim radionicama ili u Lovu na vučedolsko blago! Svi dodatni sadržaji su besplatni.
U nedjelju, 16. lipnja 2024., Muzej svim individualnim posjetiteljima daruje besplatan ulaz te je za sve zainteresirane organizirano stručno vodstvo u 12:00h.

Muzej vučedolske kulture

Arheološki lokalitet Vučedol jedan je od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi i eponimni lokalitet jedne kulturne pojave koja je u vrijeme eneolitika, u trećem tisućljeću prije Krista, zauzimala prostor današnjih 13 europskih zemalja.

Radno vrijeme:
Utorak / Nedjelja
10:00 – 18: 00 h

Instagram

Pratite nas

Skip to content