Blog

8. Festival vučedolske kulture

U petak, 30. lipnja 2023., Muzej vučedolske kulture proslavio je svoj osmi rođendan!
Bogat program započeli smo otvorenjem gostujuće izložbe Arheološkog muzeja u Zagrebu BESTIARIVM ANTIQVVM – Zvjerinjak antike, kustosica Hane Ivezić i Jane Kopáčkove.
 
Nakon izložbe, sada već tradicionalno, treću godinu za redom studenti diplomskog studija Neverbalnog teatra Kazališnog odsjeka Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, pod vodstvom profesorice Maje Đurinović i njezine suradnice Selme Sauerborn, posebnim su performansom proveli posjetitelje kroz stalni muzejski postav.
 

Druženje smo nastavili na radionicama ručnoga rada Hrvatskog školskog muzeja u Zagrebu i prigodnom radionicom povodom izložbe Zvjerinjak antike, a tradicionalnim kuhanjem u zemljanim loncima posjetitelji su mogli kušati specijalitete udruge „Tako je to nekad bilo“ kao i Walkow pivo, a sve to uz ugodnu atmosferu multimedijalnog projekta i jazz koncerta Vedrana Ružića „6 metara“.

Zahvaljujemo svim kolegama, suradnicima i gostima koji su i ove godine obogatili i upotpunili rođendansku proslavu našeg i Vašeg Muzeja!

Muzej vučedolske kulture

Arheološki lokalitet Vučedol jedan je od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi i eponimni lokalitet jedne kulturne pojave koja je u vrijeme eneolitika, u trećem tisućljeću prije Krista, zauzimala prostor današnjih 13 europskih zemalja.

Radno vrijeme:
Utorak / Nedjelja
10:00 – 18: 00 h

Instagram

Pratite nas

Skip to content