Blog

Rođendan Muzeja vučedolske kulture

Uz uvijek bogati program Festivala vučedolske kulture, obilježili smo i proslavili 7. rođendan našega (i vašega) najdražega Muzeja 🙂
Ponosno smo otkrili našu Oznaku europske baštine/ European Heritage Label kojega je Muzeju nedavno dodijelila Europska komisija, a upravo u tu svrhu naša počasna gošća bila je ravnateljica Uprave za arhive, knjižnice i muzeje mr. sc. Anuška Deranja Crnokić, EHL koordinatorica i izaslanica ministrice kulture i medija RH, Nine Obuljen Koržinek.

Nakon svečanog otvorenja započeli smo s programom u koji su nas uveli studenti diplomskog studija Neverbalnog teatra Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku koji su u sklopu svoga kolegija Ritual i ples, a na čelu s našom dragom suradnicom red. prof. art. Majom Đurinović, priredili poseban performans u stalnom muzejskom postavu.

Druženje smo nastavili na prostoru Radionica starih zanata gdje je ljetni ugođaj upotpunio Vokalni ansambl Brevis s dirigenticom Antoanetom Radočaj Jerković, a nakon nastupa otvorili smo inovativnu i interaktivnu izložbu „Vučedolac izvan okvira“ našega voditelja marketinga Darka Bilandžića koja uz pomoć digitalnih tehnologija i tehnologija proširene stvarnosti prezentira muzejsku građu i priču vučedolskog čovjeka 3. tisućljeća pr. Kr. Nadalje, program smo obogatili i radionicama za najmlađe, kao i prezentacijom kućnog pivarstva i kušanja različitih pivskih stilova, a uz prapovijesnu vatru posjetitelji su si mogli prirediti i mali ukusni vučedolski zalogajčić. Druženje smo završili popularnim arheološko-muzeološkim pub kvizom u suradnji s našim dragim kolegama iz Gradskog muzeja Vukovar.

Hvala svim našim dragim suradnicima, gostima i pratiteljima koji iz godine u godinu budno prate naš rad. Nadamo se kako ćemo se i u budućnosti nastaviti međusobno inspirirati, upotpunjavati, unaprjeđivati i obogaćivati!

Muzej vučedolske kulture

Arheološki lokalitet Vučedol jedan je od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi i eponimni lokalitet jedne kulturne pojave koja je u vrijeme eneolitika, u trećem tisućljeću prije Krista, zauzimala prostor današnjih 13 europskih zemalja.

Radno vrijeme:
Utorak / Nedjelja
10:00 – 18: 00 h

Instagram

Pratite nas

Skip to content