Blog

19. Festival znanosti - Prvi put u Vukovaru

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Rađamo se znatiželjni, kao mala djeca se pitamo zašto je nebo plavo, a trava zelena, a kad odrastemo postajemo produktivni članovi zajednica. Čežnja za dodatnim znanjem i poticanje urođene znatiželje u svim dobima života je vrijedan cilj za koji se Festival znanosti zalaže. Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Devetnaesti po redu Festival znanosti u Republici Hrvatskoj održao se od 2. do 7. svibnja 2022. godine.

Tema ovogodišnjeg Festivala je ŽIVOT.

Festival znanosti, ove godine, prvi put, održao se u Gradu Vukovaru.

Organizatori Festivala znanosti 2022. Vukovar su: Gimnazija Vukovar, Muzej vučedolske kulture i Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Aktivnosti će se provoditi na tri lokacije: Gimnazija Vukovar, Muzej vučedolske kulture i Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Službeni program Festivala https://www.festivalznanosti.hr/2022/vukovar/

Festival znanosti održao se uživo, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Muzej vučedolske kulture

Arheološki lokalitet Vučedol jedan je od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi i eponimni lokalitet jedne kulturne pojave koja je u vrijeme eneolitika, u trećem tisućljeću prije Krista, zauzimala prostor današnjih 13 europskih zemalja.

Radno vrijeme:
Utorak / Nedjelja
10:00 – 18: 00 h

Instagram

Pratite nas

Skip to content