Blog

Izložba "Krapinski pračovjek" u Vučedolu

U četvrtak 9. ožujka 2023.g. u Muzeju vučedolske kulture održano je otvorenje gostujuće izložbe „Krapinski pračovjek“ Muzeja krapinskih neandrtalaca.


Izložba je nastavak uspješne suradnje jedinih nositelja Oznake europske baštine u Hrvatskoj: Muzeja krapinskih neandertalaca i Muzeja vučedolske kulture.


Izložba čiji je autor Jurica Sabol, ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja, prezentira bogati znanstveni opus Gorjanović-Krambergera (knjige, karte, monografije), fosilne ostatke izumrlih životinja (špiljskog medvjeda, pragoveda, stepskog bizona, vunastog mamuta i dr.), s posebnim naglaskom na prikaz života i kulture krapinskih neandertalaca.


Pozivamo sve zainteresirane posjetitelje da pogledaju ovu zanimljivu izložbu koja će u Muzeju biti otvorena do 15. svibnja 2023.g.

Muzej vučedolske kulture

Arheološki lokalitet Vučedol jedan je od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi i eponimni lokalitet jedne kulturne pojave koja je u vrijeme eneolitika, u trećem tisućljeću prije Krista, zauzimala prostor današnjih 13 europskih zemalja.

Radno vrijeme:
Utorak / Nedjelja
10:00 – 18: 00 h

Instagram

Pratite nas

Skip to content