Blog

Izložba X - Files

Muzej vučedolske kulture već je na samom početku nove godine aktivno sudjelovao u Zimskoj kreativnoj školi „Graditelji“ u organizaciji Graditeljsko-geodetske škole Osijek i Građevinskog i arhitektonskog fakulteta Osijek.
Kroz trodnevne radionice koje su se odvijale od 3. do 5. siječnja 2024. godine djeca vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, sudjelovala su u realizaciji tema vezanih za recikliranje, obnovljive izvore energije i uporabu prirodnih materijala u arhitekturi.
Cilj radionice „Vučedol – moderni muzej prapovijesti“ podrazumijevao je izradu makete moderne muzejske zgrade koristeći vučedolske tehnike izgradnje. U petak, 5. siječnja 2024., svi radovi sudionika izloženi su na završnoj svečanosti.
Sudjelovanje Muzeja u ovom projektu lijep je uvod u novu radnu godinu u kojoj pripremamo brojne edukativne i druge programe!

Muzej vučedolske kulture

Arheološki lokalitet Vučedol jedan je od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi i eponimni lokalitet jedne kulturne pojave koja je u vrijeme eneolitika, u trećem tisućljeću prije Krista, zauzimala prostor današnjih 13 europskih zemalja.

Radno vrijeme:
Utorak / Nedjelja
10:00 – 18: 00 h

Instagram

Pratite nas

Skip to content