Blog

ECTN nagrada Muzeju vučedolske kulture

Muzej vučedolske kulture kandidiran je od strane Vukovarsko-srijemska Županija za europsku nagradu Destination of Sustainable Cultural Tourism 2022 (Destinacija održivog kulturnog turizma 2022), koja je u Europskoj godini mladih, Muzeju dodijeljena upravo u kategoriji Promocija europske baštine mladim posjetiteljima.
 
Na prigodnoj svečanosti održanoj u krčkom hotelu Maritim u četvrtak, 20. listopada 2022. nazočili su nagrađeni predstavnici najboljih ovogodišnjih destinacija održivog kulturnog turizma u Europi.
 
Ovu prestižnu nagradu dodjeljuje ECTN – European Cultural Tourism Networksa sjedištem u Bruxellesu, u partnerstvu s međunarodnom asocijacijom Europa Nostra Europskom putničkom komisijom (European Travel Commission) i NECSTouR
Muzej vučedolske kulture jedini je hrvatski dobitnik prestižne europske nagrade Destination of Sustainable Cultural Tourism 2022 koja je u naš Muzej stigla kao još jedna europska nagrada u 2022. godini, nakon što nam je u lipnju u Bruxellesu Europska komisija, na kandidaturu Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske dodijelila European Heritage Label– Oznaku europske baštine.
 
Ponosni na ovu prestižnu europsku nagradu i zahvalni žiriju, Europskoj mreži kulturnog turizma i Vukovarsko-srijemska županija, nastavljamo i dalje s vrijednim radom na promicanju kulturne i arheološke baštine Hrvatske.

Muzej vučedolske kulture

Arheološki lokalitet Vučedol jedan je od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi i eponimni lokalitet jedne kulturne pojave koja je u vrijeme eneolitika, u trećem tisućljeću prije Krista, zauzimala prostor današnjih 13 europskih zemalja.

Radno vrijeme:
Utorak / Nedjelja
10:00 – 18: 00 h

Instagram

Pratite nas

Skip to content