Blog

ZAGREB IN SPE/Mali predmeti-Velike priče

Dana 13. listopada 2022. godine, u Muzeju vučedolske kulture otvorena je izložba Muzej grada Zagreba – Zagreb in spe / Mali predmeti – velike priče.
 
Autorica izložbe Aleksandra Bugar na suvremen način, kroz relativno malu, ali kompleksnu izložbu, koncipiranu kao pogled u prošlost Zagreba kroz samo šest predmeta i kroz nekoliko tisuća godina donosi velike priče o nepoznatoj prošlosti našega glavnog grada.
 
Izložba je namijenjena svima – inkluzivna je i idejom i izvedbom, dostupna svim posjetiteljima i prilagođena osobama s invaliditetom. Pri pripremi izložbe vodilo se računa o određenim tehničkim standardima prilagodbe: visini izložbenih vitrina, replikama predmeta koje slijepe osobe mogu opipati, veličini slova, legendama na Brailleovom pismu i uvećanom tisku, te znakovnom jeziku.
 
Ponosni na suradnju našega Muzeja s Muzej grada Zagreba, s radošću očekujemo nove izložbene projekte iz ciklusa Zagreb in spe.
 
Izložba otvorena uoči Međunarodnog dana bijelog štapa, koji se obilježava 15. listopada, ostaje otvorena do 4. prosinca 2022. g.
 
Dođite i otkrijte velike priče o nepoznatom Zagrebu!

Muzej vučedolske kulture

Arheološki lokalitet Vučedol jedan je od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi i eponimni lokalitet jedne kulturne pojave koja je u vrijeme eneolitika, u trećem tisućljeću prije Krista, zauzimala prostor današnjih 13 europskih zemalja.

Radno vrijeme:
Utorak / Nedjelja
10:00 – 18: 00 h

Instagram

Pratite nas

Skip to content