Blog

Međunarodni dan muzeja

Kao i svake godine, Muzej vučedolske kulture obilježio je Međunarodni dan muzeja (18. svibnja) provodeći brojne aktivnosti.
Ovaj za sve muzeje poseban dan započeli smo objavom nove web stranice Muzeja, novoga i modernoga dizajna s jednostavnom navigacijom posebno prilagođenom svim uređajima.

Posebno nam je bilo drago ugostiti studente arheologije i profesore sa Sveučilišta u Innsbrucku koji su posjetili Muzej i arheološki lokalitet u sklopu stručne ekskurzije, a u organizaciji sveučilišnog profesora i ravnatelja Instituta za arheologiju Petera Trebschea.

Ovogodišnji Međunarodni dan muzeja pozitivno smo zaokružili uz još jednu posebnu izvedbu studenata AUKOS-a pod vodstvom njihove profesorice i naše drage suradnice Maje Đurinović koja je ponovno u naš Muzej sa sobom donijela ples i pokret inspiriran našim stalnim postavom i s kojim smo ujedno obilježili kraj još jedne muzejske edukativne akcije – 27.EMA-e. Zahvaljujemo svim našim dragim gostima, posjetiteljima i suradnicima koji nas nastavljaju podupirati u daljnjem radu, inspirirati i izvlačiti ono najbolje iz nas!

Muzej vučedolske kulture

Arheološki lokalitet Vučedol jedan je od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi i eponimni lokalitet jedne kulturne pojave koja je u vrijeme eneolitika, u trećem tisućljeću prije Krista, zauzimala prostor današnjih 13 europskih zemalja.

Radno vrijeme:
Utorak / Nedjelja
10:00 – 18: 00 h

Instagram

Pratite nas

Skip to content